CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Oct 14, 2010

CUCI

2009..2010..lagi 3 bulan nak 2011

ini bermakna blog aku perlu dicuci segala sawang2, habuk, sampah, segala sarang labah2,sarang tikus, taik tikus semua lah...skg dlm proses cuci2

baru nak hapdate blog..lamanyeeeeeeeee! ok tguuuuuuuuuu! nti aku hapdate k!



tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Feb 2, 2009

busuk+wangi

acupressure with izzah, ila and cheng


me in sweating mode....peluh+busuk


location : taman layang2
time : 5-7pm

activity : jogging(5km)..exercising..riadah






******************************************************************************

location : sunway pyramid
time : 8-11pm

activity : lepak, makan2 @ wendy's, snap some pics
!









my twin



....received sms from husairil @ yie this morning..


#####################################

yie: peyhan pegi carnival ABPBH2008 untuk Gaza tu ke?
an : (???) nope...y? last nite i jln2 kt pj..tp x singgah amcorp mall pon
yie: ada muka u kt front page berita minggu, i thought u were there.
an : what? dia tiru muka i kot...hahaha

#####################################

then, i cari BH online....tgk frontpage.....haha..cuba tgk the girl in the pic yg pakai baju n tdung hitam, tgh pgg phone tu.ada rupa aku ke?????? mat yie kata mmg mcm aku..



that girl tgh snap gamba mawi n ekin di situ...apa kejadah aku nk pg snap gamba mawi? bosan sudah...i hate mawi...hahahaha! (walopon mawi takde dosa ngn aku)

myb pelanduk 2 serupa kot..kata kwn aku,setiap org ada 7 kembar (muka seiras) kt dunia ni..hmm..ntahla..
ok..chow!

jakarta mali..



...i got souvenirs from jakarta

  1. DKNY shirt
  2. Esprit handbag (limited edition)

  3. telekung (ada sulam2 cantik)
  4. sale pisang with blueberry flavour (nice!)




hey Tops! thanks so much coz spent a lot to buy those things for me..hehe.

Jan 31, 2009

silver medal!yahuuuu!




at last! i did somethin' for hafsa and hopefully they will appreciate my contribution towards them..(jgn ada saman lagi utk aku..haha..special privilege)

congrats to the teams and participants..
for the medallist, i guessed u are so lucky .hehe..but for non-medallist, its ok..try again next time!
credit to the committee members for a very pleasant closing ceremony...such a great event i ever saw in our campus..along with marching event from each mahallah, lead by their mascots! kreatif gile.especially the lion mascot from mahallah faroq!soo cute!..rasa nk peluk2 lion tu. hehe...







Jan 26, 2009

Rockensteiners!

video

Tahniah FT..u are the future artist in M'sia..he deserves the title of ajl 23..but it's ok,myb juz not his luck,although he has performed the best (got loud voice frm the audience)..thats already satisfied all of his fans..btwn prove to them next time n back with your greatst hitz!All the best Faizal Tahir! actually, Rockensteiners is the official fan club of faizal tahir and i am one of them..hehe. i dont care if they said "menyampah" tu FT, as long as he can compose songs with high quality..mcm belajar QC laks..hehe

While listening to his song Sampai Syurga, i try to google his name...got the info from Wikipedia..hehe

On 13 January 2008, Faizal courted controversy by removing his shirts to his bare chest and also his belt "live" on television during 8TV's fourth anniversay concert. Thus, 8TV's top management took stern action by giving him strict warnings and requiring him to be involved in charity work for six months. Besides this, two days after the incident, 8TV held a press conference for him to apologize to all who were offended by his stunt.As a result, on 19 January, the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) stated that it would ban him from appearing on television for three months, and also bar 8TV from airing live or tape-delayed entertainment programmes throughout the same period, effective 15 January.The ban ruined his chance to perform two songs (Mahakarya Cinta and Kasih Tercipta) in Anugerah Juara Lagu organized by TV3.Days after the end of the ban, Faizal's woes did not end there when the Mufti of Perlis, Dato' Dr. Asri Zainul Abidin, issued a grievance to TV3 against having him for the Konsert Jom Heboh which was later held in the first weekend of May.

p/s: i guess he will come back to Perlis as Dr. Asri (former Mufti) will not ban him anymore..hehe

Jan 17, 2009

water crisis @ iium....again?


From Kosmo Online

KUALA LUMPUR - Majlis penamaan calon untuk pilihan raya kampus (PRK) Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang sepatutnya berlangsung semalam terpaksa ditangguhkan pada 19 Januari ini gara-gara gangguan air.

Gangguan air itu dikatakan telah berlarutan sejak empat hari lalu berikutan kejadian tumpahan minyak kelapa sawit yang telah mencemar sumber air mentah di Loji Rawatan Air Sungai Gombak dekat sehingga menjejaskan bekalan kepada 18,000 penduduk di daerah Gombak.

Menurut jurucakap UIAM, berikutan masalah itu, ramai pelajar terpaksa pulang ke kampung halaman masing-masing sehingga masalah bekalan air kembali pulih dalam masa terdekat.

Ekoran penangguhan itu, katanya, proses pengundian yang sepatutnya dijalankan pada 19 Januari pula terpaksa ditangguhkan dan akan dijalankan pada 22 Januari.

"Pihak universiti terpaksa membatalkan semua aktiviti yang dirancang sepanjang minggu ini akibat masalah bekalan air yang berlaku kerana ia mengganggu kelancaran majlis dan memberi masalah kepada pelajar.

"Bagaimanapun, majlis penamaan calon dan proses pengundian bagi pilihan raya kampus UIAM akan tetap dijalankan pada tarikh baru berkenaan dan harap-harap semuanya berjalan lancar,'' katanya ketika dihubungi semalam.

Sementara itu, gangguan bekalan air di sekitar Gombak yang berlarutan selama empat hari itu pulih malam tadi.

Pengerusi Eksekutif Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas), Tan Sri Rozali Ismail memberitahu, kerja-kerja pembersihan dan mencuci air sungai berkenaan sudah dijalankan sebanyak dua kali.

Kemalangan di KM28 Lebuh Raya Karak-Kuala Lumpur pada 13 Januari mengakibatkan tumpahan minyak kelapa sawit, menyebabkan gangguan bekalan air di lapan kawasan utama membabitkan 18,000 pengguna.

Antara kawasan yang terjejas ialah UIAM, British Malaysian Institute (BMI), Sekolah Menengah Teknik Gombak, Sekolah Menengah Integrasi Gombak, Plaza Tol Lebuh Raya Karak, Sekolah Al-Amin Gombak, International Islamic School dan stesen minyak BHP Lebuh Raya Karak.


alhamdulillah..walaupon 4 ari uia takde air..tp kolej hafsa tak terkena effectnyer..air ada je ada and laju lg..mcm hari2 biasa..penat je aku simpan air, bgn pagi2 utk mandi lps subuh sbb takut air hbis..and aku pon berniat utk mencatu jgk...sbb takut utk melabur di kala air kegersangan..hehe..walopon tak terkena tempias gangguan air tp aku teringat la keadaan yg sama 3 tahun lps (masa tu aku 1st year)..sama case ngn kali ni punyer..tp yg 3 tahun lpas tu lagi teruk! aku igt lagi...kitorg g mandi kt engin beramai2..mmg air kering sgt2 kt kolej..nsib baik kt engin ada lg air..and yg tak malunyer kitorg menggunakan toilet lelaki utk mandi..hahaha!nsib baik ramai2 (aku, zack, izzah ada ikut ke tak time tu..tak bape igt)..so ada tukang jaga pintu la takut ada brothers yg msuk tetiba..kang terkujat lak tgk kitorg..hehe..ada la brother yg ketuk2 pintu toilet tu..mcm saja je nk usik2 kot..ramai gak yg mandi kt engin time tu smpai ada mamat yg siap basuh moto lg kt koridor e5 tu guna paip bomba..brothers yg lain2 plak mandi kt tngki provided by syabas, kt depan blok e4 tepi jalan tu..mandi open..hahaha!rasa meriah sgt time tu..then uia bg cuti..tak silap aku lama gak la (time tu pon jerebu gak) smp aku pon sanggup balik perlis masa krisis air tu..and tv3 buat liputan..arghhhhh!ruginya aku..time aku kuar uia utk blk bercuti tu,aku dh nmpk van tv3 masuk uia..kalau tak,msti muka aku msuk tv dah..hehe..and aku igt lagi gamba student uia bwk baldi msuk dlm paper..klaka..n gamba tu jdi isu plak..sbb nyer Berita Harian siar gambar pelajar perempuan angkat air nampak perut...ntahla.myb reporter tercandid gmba tu..tp best jugak merasa keadaan tu..jadi kenangan.